Courtois: "Nog meer kansen afmaken"

Thibaut Courtois hield zijn netten schoon in de 0-4 overwinning tegen Hongarije. De doelman van de Rode Duivels was blij met de prestatie. “Als we zo blijven spelen dan is er veel mogelijk”, zei Courtois net na de wedstrijd.

“Vandaag kan ik niet te kritisch zijn, maar we moeten echt meer kansen afmaken”, besefte Courtois. “We speelden een goede match maar we moesten opletten dat we het deksel niet op de neus kregen. We hebben de ruimtes goed benut en de 3 of 4-0 ging er sowieso komen.”

Vooral de nul houden achterin was belangrijk voor onze doelman. “De 4 op het bord is fijn, maar de 0 is ook heel fijn. Het was belangrijk om geen doelpunten te slikken want naar het einde toe komt er altijd wat extra druk. Het ging goed en iedereen voelde zich goed.”

De volgende etappe is het Wales van Gareth Bale die we ook in de kwalificatiecampagne ontmoet hebben. “We kennen ze heel goed en het zal moeilijk zijn. We zullen opnieuw botsen op een defensief blok met Bale voorin, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we nog niet naar huis gaan.”

4 keer gelezen