Duivels winnen en halen kwartfinale

Bekijk het matchverslag vanaf 2:25.

De Rode Duivels hebben hun favorietenrol tegen Hongarije helemaal waargemaakt. De Duivels wonnen in Toulouse met 4-0 van de Hongaren. Toby Alderweireld scoorde in de eerste helft. In de tweede helft leidde uitblinker Eden Hazard de Duivels met een goal en een assist voor de ingevallen Batshuayi naar de kwartfinale. Yannick Carrasco zette in de slotminuten de 4-0 eindstand op het bord. In de kwartfinale neemt België het op tegen het Wales van Gareth Bale. 

De Rode Duivels begonnen heel snedig en enthousiast aan hun achtste finale tegen Hongarije. Vanaf minuut één eisten de Duivels de bal op en lieten ze die snel rondgaan. Na zes minuten hield Kiraly Lukaku al van de openingstreffer. De kansen bleven komen, maar ook op een schot van De Bruyne ging Kiraly goed plat.

Goed begin wordt beloond

Na 9 minuten werd dat goede begin van de Rode Duivels beloond met een doelpunt. De Bruyne mikte een vrije trap op het hoofd van Alderweireld en de centrale verdediger kopte de bal staalhard binnen. Voor Alderweireld z’n tweede doelpunt voor de Rode Duivels. De Belgen gingen na die voorsprong door op hun elan. Maar Kiraly stond opnieuw pal op een schot van De Bruyne. Het was wel even schrikken toen Thibaut Courtois uitgleed bij een terugspeelbal. Gelukkig voor de Belgen rolde de bal naast in plaats van in het lege doel.

België bleef de wedstrijd wel domineren. De Bruyne, Nainggolan, Vermaelen en vooral Hazard speelden een uitstekende wedstrijd. Hetzelfde kon gezegd worden van de Hongaarse doelman Kiraly. De 40-jarige tikte in extremis een vrije trap van De Bruyne tegen de lat. Wat later stond hij ook uitstekend te keepen op pogingen van Mertens en Witsel. De Hongaren stelden daar niet veel tegenover. Een drietal afstandsschoten gingen over of naast het doel van Courtois. De Rode Duivels mochten gaan rusten met een 0-1 voorsprong. De Hongaren mochten vooral doelman Kiraly dankbaar zijn dat de score niet hoger opliep.

Betere Hongaren

In de tweede helft grepen de Rode Duivels Hongarije opnieuw meteen naar de keel. Hazard kwam goed naar binnen en haalde uit, maar Kiraly sloeg het schot vanonder z’n lat. De Hongaren kwamen daarna beter in de wedstrijd en de Duivels mochten Thomas Vermaelen dankbaar zijn toen hij zich nog nét in de baan van een kopbal van Szalai kon werpen. Iets na het uur werd Courtois een eerste keer écht op de proef gesteld. Een schot van Pinter week af op het been van Alderweireld en Courtois kon de bal maar net over z’n doel duwen. De druk van de Rode Duivels nam wat af en Hongarije ging meer in z’n kansen geloven. Opnieuw Szalai kwam maar een voetje tekort om een voorzet van ex-Anderlechtverdediger Juhasz binnen te duwen.

Uitblinker Hazard

Net wanneer de Duivels wat leken weg te zakken voerde Wilmots enkele wissels door. Onder andere Michy Batshuayi kwam Romelu Lukaku vervangen en die stond nog maar twee minuten op het veld toen hij een perfecte assist kreeg van Eden Hazard. Batshuayi nam de pass in dank aan en bracht de Duivels 0-2 voor. Luttele minuten later stond het zelfs 0-3! Uitblinker Eden Hazard dribbelde drie Hongaarse verdedigers en sneed goed naar binnen. Z’n schot verdween buiten het bereik van Kiraly in de verste hoek. Meteen daarna gunde Wilmots z’n kapitein dan ook een oververdiende applauswissel. In de slotminuten zette invaller Yannick Carrasco de kroon op het werk. Alleen voor de keeper schoof hij de bal rustig binnen: 4-0. Dat is meteen goed voor de grootste zege op dit EK.

In de kwartfinales nemen de Rode Duivels het nu op tegen Wales. Daarna wacht mogelijks Polen of Portugal.

 

3 keer bekeken