Duitsland makkelijk voorbij Slovakije

Bekijk de beelden vanaf 30:40.

Duitsland heeft zich in alle logica geplaatst voor de kwartfinale. Die Mannschaft versloeg Slovakije met 3-0. Jerome Boateng, Mario Gomez en Julian Draxler zorgden voor de doelpunten.

Al vroeg in de eerste helft kwam Duitsland op voorsprong. Boateng pakte een afvallende bal vol op de slof en versloeg doelman Kozacik, 1-0. Een paar minuten nadien leek de wedstrijd al gespeeld te zijn nadat Duitsland een strafschop kreeg na een duwfout van Skrtel op Gomez, maar de Slovaakse doelman pakte. De Duitsers bleven de baas en een schot van Ozil ging in minuut 25 net naast. Toch was het even schrikken wanneer Neuer zijn klasse moest tonen op een kopbal van Juraj Kucka. Al was die schrik van heel korte duur, want Mario Gomez rondde een mooie solo van Draxler af: 2-0.

De tweede helft was eerder gesloten met een duidelijk overwicht voor die Mannschaft. Op het uur kopte Hummels een corner met wat geluk tot bij Draxler en die pegelde de bal tegen de netten, 3-0. De wedstrijd was gespeeld en de Slovaken wisten niet goed meer wat te doen. In de slotfase had Kroos de 4-0 aan de voet, maar hij werkte af op Kozacik. Eindstand 3-0.

In de kwartfinale wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Italië en Spanje van morgen 18u.