Griezmann brengt Fransen voorbij Ierland

Bekijk het matchverslag vanaf 35:15.

Gastland Frankrijk heeft de achtste finale tegen Ierland met 2-1 gewonnen. Na amper drie minuten bracht Robbie Brady op strafschop Ierland 0-1 voor. In de tweede helft zorgde orkestmeester Antoine Griezmann met twee doelpunten voor de ommekeer. Les Bleus spelen in de kwartfinale tegen de winnaar van Engeland – Ijsland.

De eerste helft begon meteen met een verrassing van formaat. Na amper drie minuten trapte Brady een strafschop feilloos binnen, 0-1 voor Ierland. De Fransen hadden het moeilijk met de fysieke speelstijl van de Boys in Green in een wedstrijd met veel fouten en duels. Een kopballetje van Griezmann strandde in de handen van Randolph en aan de overkant stond Lloris goed te keepen op een volley van Duffy. Iets voor het half uur schilderde Pogba een vrije trap in de winkelhaak, maar de Ierse goalie stond pal. Net voor affluiten van de eerste helft werd een goede kans voor Payet afgeblokt.

Bekijk de vreugde in het Ierse kamp na het openingsdoelpunt:

In de tweede helft zette Frankrijk steeds meer druk. Payet en Matuidi botsten op een alerte Randolph, maar na 58 minuten moest hij zich gewonnen geven op een kopbal van Griezmann: 1-1. Een paar minuten later legde Giroud een lange bal in de voeten van opnieuw Griezmann die zijn tweede van de namiddag tegen de netten schoot: 2-1. Amper vijf minuten na zijn tweede goal stormde Griezmann alleen op Randolph af. Shane Duffy trok aan de alarmbel en mocht 25 minuten voor tijd gaan douchen. De ingevallen Gignac trapte nog op de deklat en Ierland kon het hoge tempo van de Fransen niet meer volgen. De kansen bleven komen, maar het bleef bij 2-1.

De Fransen spelen volgende zondag in de kwartfinale tegen de winnaar uit Engeland - Ijsland van morgen 21u.

2 keer bekeken