Portugal stoot door na verlengingen

Bekijk het matchverslag vanaf 29:40.

Niet Kroatië, maar wel Portugal heeft zich als derde land geplaats voor de kwartfinales van het EK. De Portugezen wonnen met 0-1 van de Kroaten na een doelpunt van Quaresma op het einde van de verlengingen. In de kwartfinales is Polen de volgende tegenstander. 

Beide ploegen begonnen erg aftastend aan de match. Het was Kroatië dat de bal opeiste, maar kansen kwamen daar niet uit voort. Na tien minuten herstelden de Portugezen het evenwicht en na 25 minuten kregen we dan toch een eerst doelpoging. Pepe kopte de bal over, maar stond ook buitenspel. Aan de overkant probeerde Ivan Perisic – met een nieuw, opvallend kapsel – het met een schotje in het zijnet.

Kroatië en Portugal speelden erg georganiseerd en hadden duidelijk schrik voor een tegendoelpunt. Daardoor kregen we niet het verhoopte spektakelstuk. In het begin van de tweede helft duwden de Kroaten dan toch wat door met onder meer twee kansjes voorBrozovic als gevolg. De grootste kans op de openingsgoal viel op het uur. Verdediger Vida kopte een vrije trap van Srna net naast. Nadien kregen we opnieuw hetzelfde spelbeeld van voor de rust. Ook het Portugese talent Renato Sanches, die na 50 minuten mocht invallen, vond geen gaatje in de Kroatische organisatie. 

Verlengingen
Verlengingen waren dan ook het logische gevolg, maar veel meer opwinding brachten die aanvankelijk niet. De Kroaten probeerden wel via Perisic en de ingevallen Kalinic, maar het bleef moeilijk om de forcing te voeren. Naar het einde toe van de tweede verlenging viel de openingsgoal dan toch. Niet aan Kroatische kant, maar wel bij de Portugezen. Op de counter bracht Nani de bal tot bij Cristiano Ronaldo, die schoot zelf op doelman Subasic, maar in de herneming kopte Quaresma de verlossende 0-1 binnen.