Wales door na owngoal N.-Ierland

Bekijk de beelden vanaf 29:00.

Wales heeft het Brits onderonsje tegen Noord-Ierland in de achtste finales van het EK gewonnen. Gareth Bale en co speelden niet hun beste match van het toernooi, maar kwalificeerden zich voor de kwartfinales met dank aan een owngoal van de Noord-Ier McAuley.

Voor de Noord-Ieren was het bereiken van de achtste finales al een prestatie op zich, maar ze wilden ook tonen waarom ze daar stonden. Na tien minuten trapte Dallas een assist van Corry Evans in één tijd op doel, Hennessey hield de bal uit zijn doel. Ramsey kon nog na twintig minuten scoren voor Wales, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

De wedstrijd zat volledig op slot waardoor het een slaapverwekkend schouwspel werd in het Parc des Princes. Gareth Bale kon nog voor wat opwinding zorgen na de rust met een knappe vrije trap. Doelman McGovern was attent en pakte uit met een goeie save.

Een kwartier voor tijd viel er dan toch een doelpunt. Gareth Bale bracht de bal laag voor, de Noord-Ier McAuley werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Wales stoot zo door naar de kwartfinales van het EK, daarin wacht mogelijk een nieuwe confrontatie met onze Rode Duivels.

 

3 keer bekeken