Wilmots ontspannen voor Hongarije

Een ontspannen Marc Wilmots heeft zaterdagmiddag een laatste keertje met de pers gesproken voor de achtste finale tegen Hongarije. De bondscoach liet daar verstaan dat hij zijn spelers snel wil zien spelen. “Snelle balcirculatie is heel belangrijk.”

“Ik heb liever balbezit”, vertelt Wilmots. “Zo laat je je tegenstrever lopen, maak je hem moe en lok je hem in de fout. Zij zullen voor hun leven vechten, het is aan ons om ook slim te zijn.” Volgens de bondscoach zijn zijn spelers helemaal klaar voor het duel met de Hongaren. “We hebben hen uitvoerig bestudeerd. Het valt af te wachten hoe ze precies zullen spelen, maar wij zijn op alle scenario's voorbereid."

De Rode Duivels beginnen als grote favoriet aan de confrontatie met Hongarije, dat vindt Wilmots ook logisch. “We worden hier als een van de vijf grote teams beschouwd, dus is het normaal dat de druk bij ons ligt. Er zijn veel verwachtingen, maar we hebben al druk sinds het begin van het toernooi. We doen er alles aan om zo ver mogelijk te geraken en beseffen allemaal dat we kritiek zullen krijgen als we verliezen.”

Welke spelers morgen in de basis starten, wilde de bondscoach nog niet vertellen, maar wellicht worden dat dezelfde elf als tegen Zweden. Met Radja Nainggolan dus en zonder Mousa Dembélé. Die laatste heeft nog altijd last aan zijn enkel. 

 

2 keer bekeken