Dossier EK 2016

Origi: "Kwaliteit om ver te geraken"

Op het WK twee jaar geleden ontpopte hij zich tot een van de ontdekkingen bij de Rode Duivels, op het EK in Frankrijk moet Divock Origi zich tevreden stellen met een plek op de bank. “Ik moet gewoon tonen dat ik scherp sta en dat ik er zin in heb. Al ik mijn kans dan krijg, moet ik die benutten.”

De concurrentie in de aanval bij de Duivels is moordend. Origi mocht tegen Italië na 73 minuten invallen, tegen de Ieren bleef hij op bank en tegen Zweden speelde hij nog een minuutje mee. “Het is moeilijk te voorspellen hoe de rest van het EK er zal uitzien voor mij. Het kan snel gaan, maar de ploeg primeert altijd.”

En die ploeg kan ver geraken in het toernooi volgens de 21-jarige spits. “We zijn vechters. Na die eerste wedstrijd hebben we heel wat kritiek gekregen en die was ook terecht. Maar we hebben getoond dat we kunnen reageren. We hebben ook getoond dat we matchen kunnen winnen. Het zijn de grote ploegen die dat doen. Natuurlijk moeten we ons niveau verbeteren naargelang het toernooi vordert, maar we hebben de kwaliteiten om ver te geraken.”