Tom De Sutter tekent bij Lokeren

Tom De Sutter speelt de volgende seizoen bij eersteklasser Lokeren, dat maakte de club vrijdag bekend. De 30-jarige spits zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar bij de club uit het Waasland.

Na een jaar in de Turkse eerste klasse bij Bursaspor keert Tom De Sutter terug naar België. De voorbije weken gingen de geruchten de ronde dat de spits naar Lokeren zou trekken en sinds vandaag is de overstap definitief. “De onderhandelingen verliepen in alle discretie, maar sleepten toch een hele tijd aan”, meldt Lokeren. “Vandaag kon een definitief akkoord worden gesloten. Inmiddels legde De Sutter met succes zijn medische testen af.”

De Sutter zelf is blikt tevreden terug naar zijn tijd in Turkije, maar is ook blij met zijn terugkeer naar België. “Turkije was een hele ervaring. Zelfs sportief liep het behoorlijk, maar ik speelde weinig en wie geen wedstrijdritme heeft, draait niet optimaal mee. Ik ben opgelucht dat ik me nu een speler van Lokeren kan noemen. Ik hoop het de supporters hier naar hun zin te maken en wil zo snel mogelijk aansluiten bij de groep.”

Lokeren heeft met De Sutter een vervanger gevonden voor Hamdi Harbaoui, die naar het Italiaanse Udinese trok. Met Tom De Sutter keert een oude bekende terug naar de Belgische eerste klasse. De spits speelde in het verleden al bij Cercle Brugge, Anderlecht en Club Brugge.

37 keer gelezen