Nainggolan: "Met een beetje geluk"

België slaakte een grote opluchting toen Radja Nainggolan de 0-1 tegen de netten knalde en de Rode Duivels op weg zette naar de achtste finales tegen Hongarije. Met een gelukje weliswaar.

“Het was met een beetje geluk. Ik schoot richting tweede paal, die bal week een beetje af en ging met de juiste curve binnen”, zegt Nainggolan.

“Het was een moeilijke tweede helft, omdat Zweden moest komen en wij wat vanachter bleven. We hebben nooit echt kunnen doordrukken. Er waren wel wat kansen op de counter, maar die lieten we liggen.”

Hard werken
Ook Thomas Vermaelen en Thibaut Courtois hadden al snel door dat het een moeilijke match zou worden.

"Het was hard werken vandaag, in de eerste en de tweede helft. Het was hard knokken. Het was veel lopen, er waren veel duels. Ik ben blij dat wij aan het langste eind trekken”, aldus Vermaelen.

“Sommige jongens begonnen iets te licht aan de wedstrijd, terwijl het voor de Zweden echt een finale was. Zij speelden daardoor iets offensiever en zette goed druk op de bal”, vertelt Courtois.

Hongarije
Courtois blikte ook al even vooruit naar de achtste finale tegen de Hongaren.

“De tabel ligt open zonder toplanden als Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland, dat klopt.  Maar de ploegen die erin zitten, zijn nog altijd moeilijke ploegen. Hongarije is niet voor niets eerste geworden in hun poule. Zweden heeft vandaag bewezen dat er geen makkelijke matchen zijn”, besluit Courtois.

Afscheid Zlatan
De nationale doelman had ook nog een momentje met de afscheidnemende Zlatan Ibrahimovic.

“Hij lachte naar me na zijn vrije trap, maar dat was een moment van wederzijds respect. Na de wedstrijd zei hij me nog dat ik een goede match heb gespeeld. Hopelijk zie ik hem binnenkort in de Premier League.”