Ierland stoot door na 0-1 winst

Ierland heeft hun laatste groepswedstrijd tegen Italië met 0-1 gewonnen dankzij een laat kopbaldoelpunt van Brady. Het was een potige wedstrijd, waarin Ierland de overwinning verdiende.

Italië trad aan met een B-elftal tegen Ierland en dat was terug te zien in het spel, want de Ieren waren de betere in de eerste helft. Na tien minuten was er Hendrick die zich goed vrijmaakte en zijn schot enkele centimeters naast de kruising zag gaan. Daarna was er nog een goede kopkans voor Murphy en had McClean graag een penalty gekregen na een duwfout, maar scheidsrechter Hategan hapte niet toe. Bovenal was het een zeer potige eerste helft met veel harde duels, zowel op de grond als in de lucht.

In de tweede helft zagen we meer van hetzelfde harde spel aan beide kanten van het veld. De aanvalslust was nog altijd groter bij Ierland, maar echt grote kansen creëren lukte geen van beide teams. Het was weinig verfijnd voetbal dat de ploegen op het veld legde. De Italianen werden naarmate de tweede helft gevaarlijker gingen meer de bal opeisen. Insigne krulde in de 76ste minuut een bal op de paal. De Ieren gaven weliswaar niet op. Eerst was er Wes Hoolahan die alleen op doelman Insigne af mocht, maar hij schoot pal op diezelfde Insigne. Vijf minuten ontplofte het stadion in Lille dan toch wanneer Robbie Brady een voorzet tegen de netten kopte en Ierland in een delirium bracht.

Dankzij de 0-1 winst stoot Ierland als één van de beste derdes door naar de achtste finales waarin het op 26 juni in Lyon tegen Frankrijk speelt. Italië gaat door naar de achtste finales als groepswinnaar en treft daar op 27 juni Spanje in de topper in het Stade de France. 

4 keer gelezen