IJsland wint in slotminuut

IJsland heeft zich tegen Oostenrijk in de slotminuut verzekert van een rechtstreekse plaats in de achtste finales. Nadat het lange tijd 1-1 was en de Oostenrijkers de meeste kansen kregen, hadden de IJslanders aan één dodelijke counter genoeg om in extremis de drie punten te pakken.

In groep F was alles nog mogelijk en dus moesten IJsland en Oostenrijk allebei voor de zege gaan. IJsland maakte die intentie meteen duidelijk toen Gundursson een pegel afvuurde, die hij op de kruising uiteen zag spatten. Aan de overkant besloot doelman Halldorsson bijna in de flater, want na zijn getreuzel kon spits Arnautovic de bal afsnoepen. De spits schoof weliswaar weg bij het veroveren van de bal en doelman Halldorsson kon de bal herveroveren.

In de 18de minuut was het dan toch raak voor IJsland via Bödvarsson, die de bal ongedekt voorbij doelman Almer kan schuiven. Oostenrijk liet het hoofd niet hangen en bleef drukken. Na 37 minuten kreeg het zelfs een penalty, maar Dragovic schoot dé kans op de gelijkmaker op de paal.

Na de rust lukte het bij Oostenrijk dan toch, dankzij invaller Schöpf. Na een knappe slalom kon hij de 1-1 dan toch op het bord zetten. Het was al Oostenrijk dat vanaf dan de klok sloeg met kansen voor Janko en weeral Schöpf.

IJsland kwam er in de slotminuten niet meer uit en Oostenrijk stond bijna met elf spelers in de zestien van IJsland. In de slotminuut zette één dodelijk counter de wedstrijd nog op zijn kop. De IJslanders gingen met drie op het Oostenrijkse doel af en het was uiteindelijk Austason die de winnende treffer binnenschoof.

Dankzij de nipte zege is IJsland samen met Hongarije geplaatst voor de achtste finales. Zij hebben allebei vijf punten, maar Hongarije is eerste dankzij een beter doelsaldo. Hongarije – Portugal eindigde op 3-3 en door dat gelijkspel eindigt Portugal derde met drie punten. Oostenrijk is laatste met één punt.

5 keer gelezen