Hongarije pakt punt en is onze tegenstander

Bekijk het matchverslag vanaf 31:25

Hongarije en Portugal hebben in een knotsgekke wedstrijd 3-3 gelijk gespeeld. De Hongaren zijn zo groepswinnaar en virtueel onze volgende tegenstander – als België zelf tweede eindigt in zijn groep. Portugal eindigt als derde in zijn groep en gaat als een van de beste derden door.

De Hongaren waren voor de match al zeker van de achtste finales, Portugal alles behalve dat en begon dan ook vlijtig aan de match. Toch waren het de Hongaren die op voorsprong kwamen. Zoltan Gera nam de bal heerlijk op de slof en zorgde zo voor de 1-0. Portugal leek even van slag en keek bijna tegen een 2-0-achterstand aan, doelman Rui Patricio hield zijn team in de match.

Onder aanvoering van Cristiano Ronaldo ging Portugal op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor de rust tikte Nani een hoekschop binnen, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. Enkele minuten later maakte diezelfde Nani er dan toch 1-1 van na een prachtige steekbal van Cristiano Ronaldo.

De tweede helft begon met dertien knotsgekke minuten. Met een afgeweken vrije trap van Dzsuzsak kwam Hongarije opnieuw op voorsprong. Cristiano Ronaldo herstelde het evenwicht met een knappe goal achter het steunbeen. Meteen goed voor een record: Ronaldo is voorlopig de eerste en enige speler die op vier opeenvolgende EK’s scoort. Zlatan Ibrahimovic kan dat record straks nog evenaren tegen de Belgen.

Zes minuten later viel er opnieuw een Hongaarse goal: opnieuw een van Dzsuzsak, opnieuw door een afgeweken bal. Net zoals na de 2-1, zette Cristiano Ronaldo ook nu de scheve situatie recht. Met een rake kopbal bezorgde hij Portugal een belangrijk punt, want de Portugezen gaan als een van de ‘beste derden’ door naar de achtste finales.  

 

2 keer bekeken