Deze landen zitten in 1/8e finales

De groepsfase van het EK zit er bijna op en zit stilaan in z'n beslissende fase. Deze landen zijn al zeker van een plaats in de achtste finales van het EK:

Groep A

Groepswinnaar Frankrijk en runner-up Zwitserland zijn zeker. Voor Albanië is het afwachten, zij zijn momenteel de vierde beste derde. Maar in groep E en F moet er nog gespeeld worden. Dus mogelijk valt Albanië nog af.

Groep B 

Daar gaan Wales en Engeland als nummer 1 en 2 door. Ook nummer 3 Slovakije gaat door, als één van de vier beste derdes. 

Groep C

Dutisland en Polen staan met zeven punten in de achtste finales. En ook debutant Noord-Ierland is gekwalifcieerd. Zij zijn momenteel de tweede beste derde. Het resultaat in groep E en F doet er niet meer toe voor de Noord-Ieren. 

Groep D 

Kroatië mag als groepswinnaar naar de volgende ronde, Spanje is tweede en gaat ook door. Voor Turkije wordt het spannend. Zij zijn de derde beste derde en moet hopen dat minstens één land uit groep E of F slechter scoort dan hen. 

Groep E

Italië is al groepswinnaar. De Rode Duivels moeten tegen Zweden de kwalificatie voor de achtste finales nog veilig stellen. Maar Zowel België, Ierland als Zweden kunnen zich nog plaatsen.

Groep F

Hongarije gaat als groepswinnaar naar de achtste finales. IJsland eindigt als tweede in de groep na een late winning goal tegen Oostenrijk, Portugal mag zich als een van de beste derden ook opmaken voor de achtste finales. 

11 keer gelezen