Turkije slaat Tsjechië knock-out

Turkije heeft z’n laatste strohalm op dit EK gegrepen. De Turken hadden hun eerste twee wedstrijden verloren, maar in hun laatste groepswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Tsjechië. Door die overwinning behoudt Turkije nog een kans op kwalificatie als één van de vier beste derdes. Tsjechië is door de nederlaag uitgeschakeld op dit EK. 

Turkije had nog geen enkel punt en had zelfs nog niet gescoord op dit EK. Maar na amper 9 minuten stond het al 1-0. De 18-jarige Emre Mor legde goed terug tot bij Burak Yilmaz en die knalde in één tijd de 1-0 voorbij Petr Cech. De Tsjechen kwamen daarna wel beter in de wedstrijd en Turkije mocht van geluk spreken toen een kopbal van Sivok op de paal belandde.

Ook in de tweede helft bleef Tsjechië op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de overkant. Een vrije trap viel plots voor de voeten van Ozan Tufan en die vloerde Cech voor de tweede keer met een hard schot in het dak van het doel. De Turkse fans, die hun ploeg in de wedstrijd tegen Spanje nog uitfloten, genoten nu met volle teugen.

Het bleef bij 2-0 en zo staat Turkije voorlopig als derde beste derde gerangschikt. De vier beste derdes gaan door naar de achtste finales. Woensdag komen daar nog twee derdes bij. Turkije moet dus hopen dat minstens één van die twee slechter doet dan hen. In Turkije wachten ze alvast in spanning af.

 

2 keer gelezen