Ook Polen naar 1/8e finales

Polen heeft zich samen met Duitsland geplaatst voor de achtste finales op het EK. Polen won met het kleinste verschil van Oekraïne dankzij een doelpunt van Jakub ‘Kuba’ Blaszczykowski. Polen heeft net als Duitsland 7 punten, maar eindigt als tweede omdat het hun doelpuntensaldo (+2) lager is dan dat van de Duitsers (+3). Oekraïne kon niet scoren op dit EK en is uitgeschakeld. 

De Poolse topschutter Robert Lewandowski kon nog niet scoren op dit EK en ook na 4 minuten in de wedstrijd tegen Oekraïne lukte het niet voor de spits van Bayern München. Oekraïne reageerde, maar Yarmolenko miste oog in oog met de Poolse doelman Fabianski.

Na de pauze brak Blasczcykowski de wedstrijd open. Hij werd goed aangespeeld in de zestien, kapte twee Oekraïense verdedigers uit en trapte dan hard in bovenhoek. Wat later kon Kapustka de wedstrijd beslissen voor Polen, maar de 19-jarige middenvelder trapte alleen voor doelman Pyatov naast. Oekraïne probeerde zich daarna opnieuw in de match te knokken, maar Konoplianka en Rotan slaagden er niet in om een de gelijkmaker op het bord te zetten.

Polen plaatst zich zo voor het eerst in z’n geschiedenis voor de tweede ronde op een Europees kampioenschap. In de achtste finales nemen ze het op tegen Zwitserland. 

Dit is de eindstand in groep C:

  1. Duitsland: 7 punten (+3)
  2. Polen: 7 punten (+2)
  3. Noord-Ierland: 3 punten (0)
  4. Oekraïne: 0 punten (-5)
2 keer gelezen