Duitsland wint groep na zuinige zege

Duitsland heeft zich als groepswinnaar gekwalificeerd voor de achtste finales op het EK. De Mannschaft wrong tientallen kansen de nek om, maar won wel zuinig van Noord-Ierland met 1-0. Noord-Ierland zelf maakt met 3 punten trouwens nog steeds kans om als één van de vier beste derdes door te stoten naar de achtste finales.

De Noord-Ierse supporters zorgden vooraf en tijdens de wedstrijd voor een fantastische sfeer in het Parc des Princes. Maar op het veld was ging het de Noord-Ieren minder voor de wind. Duitsland creëerde de ene kans na de andere maar Müller (tot tweemaal toe), Özil, Götze konden niet scoren. Op het halfuur kreeg de Mannschaft toch waar het recht op had. Müller legde terug tot bij Mario Gomez en die trapte de oververdiende 1-0 tegen de touwen.

Nadien bleven de kansen voor Duitsland maar komen en bleven de Noord-Ierse supporters maar zingen (zie video onderin). Bij de Mannschaft wrongen Müller, Götze en Gomez verschillende reuzekansen de nek om. Het doelpuntentotaal van de Duitsers had veel hoger moeten liggen, maar toch plaatst de wereldkampioen zich als groepswinnaar voor de achtste finale dankzij… een beter doelpuntensaldo dan Polen.

Noord-Ierland mag ook hopen op een plaats in de tweede ronde van het EK. Met drie punten en een doelpuntensaldo van 0 doet het alvast beter dan Albanië, dat derde eindigde in groep A met een doelpuntensaldo van -2. 

Dit is de eindstand in groep C:

  1. Duitsland: 7 punten (+3)
  2. Polen: 7 punten (+2)
  3. Noord-Ierland: 3 punten (0)
  4. Oekraïne: 0 punten (-5)
4 keer gelezen