"Zlatan kondigt dit niet toevallig nu aan"

Bondscoach Marc Wilmots en verdediger Jan Vertonghen stonden in het stadion van Nice de pers voor een laatste keer te woord voor de wedstrijd tegen Zweden. Hét gespreksonderwerp was natuurlijk het afscheid van Zlatan Ibrahimovic bij Zweden. “Het is niet toevallig dat Zlatan z’n afscheid nu aankondigt” zei bondscoach Marc Wilmots. “Hij zal er nog een laatste keer vol voor gaan. We zullen wakker moeten zijn.”

Jan Vertonghen trad de bondscoach bij. “Ik heb veel respect voor de carrière van Zlatan, maar ik hoop dat hij morgen z’n laatste wedstrijd voor Zweden speelt. Wij willen namelijk absoluut winnen.” Vertonghen zelf staat met een gele kaart achter z’n naam. Bij een nieuw geel karton, mist hij een mogelijke achtste finales, maar Vertonghen denkt er niet aan om zich tegen Zlatan in te houden. “Ik zal zeker niet met de handrem op spelen. Voor Zlatan en voor Zweden is het trouwens de laatste kans om door te gaan. Dat kan in ons voordeel spelen.”

Bondscoach Marc Wilmots weet dat het een emotionele wedstrijd wordt voor Zlatan. “Hij is een speler van wereldklasse. We moeten proberen hem zo ver mogelijk van ons doel af te houden, dan kan hij niet gevaarlijk zijn. Maar Zweden zelf zal ook moeten opletten van onze wereldspelers, van Hazard of De Bruyne bijvoorbeeld.”

 

2 keer bekeken