Engeland kan niet scoren vs Slovakije

Engeland is er niet in geslaagd om de groepswinst in groep B te pakken. Tegen Slovakije kwamen The Three Lions niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Engeland eindigt wel als tweede en stoot ook door naar de achtste finales. Slovakije eindigt als derde met 4 punten en mag naar alle waarschijnlijk als één van de beste derdes ook mee naar de achtste finales. 

De Engelsen begonnen als leider in groep B aan de laatste wedstrijd tegen Slovakije. Bondscoach Roy Hodgson voerde zes wijzigingen door en zette onder andere Rooney, Alli & Kane op de bank. Leicester-spits Jamie Vardy begon wel in de basis. Engeland begon snedig en Vardy kreeg al snel een enorme kans op de openingsgoal, maar die besloot op het been van de Slovaakse doelman Kozacik. Het was een stevige wedstrijd met veel duels, dat mocht de Slovaak Pekarik aan den lijve ondervinden. Met een zware bloedneus moest hij even naar de kant.

De tweede helft begon met een kans voor Slovakije, maar Mak kon niet profiteren van een misverstand tussen Smalling en doelman Hart. Daarna zag ook toeschouwer Prins William dat Engeland de betere ploeg was. De Engelsen drukten Slovakije terug en die mochten hun doelman Kozacik bedanken bij een schitterende redding op een schot van rechtsachter Clyne. De Slovaken zetten nu een heuse muur op waar Engeland niet door geraakte. Invaller Dele Alli was er nog het dichtst bij, maar zijn schot werd van de lijn gekeerd door Skrtel.

Door het gelijkspel eindigt Engeland pas als tweede in groep B. In de achtste finales zal het uitkomen tegen de nummer twee uit groep F. Ook Slovakije mag naar alle waarschijnlijkheid naar de achtste finales. Met vier punten is het zo goed als zeker dat het bij de vier beste derdes op dit EK is. 

Dit is de eindstand in groep B:

  1. Wales: 6 punten      
  2. Engeland: 5 punten
  3. Slovakije: 4 punten 
  4. Rusland: 1 punt