Wilmots: "wil niet op één punt spelen"

Bondscoach Marc Wilmots was duidelijk op de laatste persconferentie voor de afreis naar Nice waar de Rode Duivels woensdag tegen Zweden spelen. “Ik wil niet op één punt spelen. We gaan om te winnen.” Tegen Zweden volstaat nochtans een punt voor de kwalificatie voor de achtste finales. “We zijn nog niet gekwalificeerd. We hebben pas een stap richting kwalificatie gezet. Daarom stel ik tegen Zweden m’n beste ploeg op.”

“We moeten tegen Zweden het spel in handen nemen en naar voor spelen” zei Wilmots. “Stel je voor dat we zenuwachtig worden in de laatste tien minuten en dat we op een corner of vrije trap nog onze bak vol krijgen. Nee, dat mag niet. Het is te gevaarlijk om te speculeren op een gelijkspel.” De sterkste ploeg opstellen betekent ook dat Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen normaal gezien aan de aftrap zullen staan. Beide verdedigers staan op één gele kaart van schorsing. “Het is geen optie om hen te laten rusten” zei Wilmots.

De bondscoach zei ook nog dat z’n spelersgroep na de nederlaag tegen Italië samen gezeten heeft voor een groepsgesprek. “Dat kwam er op initiatief van Jean-François Gillet en Eden Hazard. Dit is een erg jonge groep en het was de eerste keer dat ze zo’n tik hadden gekregen. Het dus goed dat we samen gezeten hebben.”