"Alles doen om opnieuw de titel te pakken"

Na twee jaar zonder titel heeft Anderlecht vandaag z’n nieuwe trainer voorgesteld. De Zwitser René Weiler. Bij z’n aanstelling was de doelstelling al meteen duidelijk. “We gaan er alles aan doen om opnieuw de titel te pakken. Het wordt niet makkelijk, anders moesten we er niet voor spelen. Maar ik geloof zeker dat het kan.”

Bij Anderlecht zijn ze opnieuw razend ambitieus. “We willen op drie fronten goede prestaties neerzetten” zei manager Herman Van Holsbeeck. “Onze doelen zijn zoals steeds de titel en de beker. Op Europees vlak moeten we minstens de poulefase van de Europa League halen, maar we hopen op de poulefase van de Champions League.”

René Weiler weet dus meteen voor welke doelstelling hij staat. “Anderlecht is een grote club met een rijke geschiedenis. Ik wil met Anderlecht dan ook offensief en attractief voetbal spelen.” “Hij weet dat de taak niet makkelijk is” aldus Van Holsbeeck, “maar de hele club staat achter hem.”

Weiler leidde vandaag ook meteen z’n eerste training bij paars-wit. “Ik ken al m’n spelers al, maar ben nog niet helemaal ingewerkt. Vanaf vandaag kan ik de training observeren. Geef me ook even de tijd om iets op te bouwen. Maar ik heb er wel alle vertrouwen in” besloot de nieuwe coach van Anderlecht.