Dossier EK 2016

KDB: "Kritiek is part of the game"

Na een absolute off-day tegen Italië kende Kevin De Bruyne een betere wedstrijd tegen Ierland. KDB nam in de 3-0-winst van de Duivels de assist voor de openingsgoal van Lukaku voor zijn rekening. “Wij kunnen maar een ding doen en dat is reageren op het veld. Ik denk dat we dat op een goede manier hebben gedaan.”

De Bruyne kreeg na de wedstrijd tegen Italië bakken kritiek te verwerken. “Dat is part of the game”, zegt de middenvelder. “We weten dat we een mindere match hebben gespeeld tegen Italië. Dat is gebeurd, we moeten nu verder. We hebben goed gereageerd tegen de Ieren en moeten nu hetzelfde doen tegen Zweden.”

De Rode Duivels kregen na de match tegen Ierland ook bezoek van vrouw en kinderen. Voor KDB was het een blij weerzien met zijn zoontje Mason Milian. “Iedereen was blij om zijn familie te zien. Ik heb veel blije gezichten gezien. We zijn niet vaak thuis en dan is het leuk om onze kindjes te zien.”

“Niet bang van Ibrahimovic”
In de laatste groepswedstrijd nemen Kevin De Bruyne en co het op tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. De Bruyne heeft daar geen schrik voor. “Ik heb dit jaar al tegen hem gespeeld. Het is een speler als een ander. Hij is een klassespeler, maar wij hebben ook veel klassespelers.”