Deal is rond: Weiler nieuwe coach RSCA

De deal is rond: René Weiler is de nieuwe coach van Anderlecht. RSCA bereikte eerder deze week al een akkoord met Weiler zelf en heeft nu ook met zijn club Nurnberg een overeenkomst. Algemeen manager van paars-wit Herman Van Holsbeeck bevestigt dat aan VTM NIEUWS. Weiler wordt maandag voorgesteld bij Anderlecht. 

Enkele dagen geleden berichtten we u al dat Anderlecht een persoonlijk akkoord had met René Weiler. De deal met zijn club FC Nurnberg sleepte wat langer aan. Weiler had er nog een contract voor een seizoen en dus moest paars-wit de portemonnee open doen om hem binnen te halen. Hoeveel Anderlecht betaalde, is niet bekend.

De 42-jarige Weiler is niet de ervaren coach waar Anderlecht aanvankelijk op hoopte, maar wordt in voetbalmiddens wel eens de nieuwe Jürgen Klopp genoemd. De ambitieuze Zwitser was de voorbije jaren actief in zijn thuisland en sinds november 2014 bij de Duitse tweedeklasser Nurnberg. Bij Anderlecht volgt hij Besnik Hasi op, die na het voorbije seizoen werd bedankt voor bewezen diensten. 

 

29 keer gelezen