UEFA onderzoekt gedrag Belgische fans

De UEFA opent een disciplinaire procedure tegen België wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen in de wedstrijd tegen Ierland. 

Op de televisiebeelden van de match was er geen vuurwerk of onregelmatigheden te zien, maar onze reporter ter plaatse Maarten Breckx bevestigt dat er een Bengaalse vuurpijl werd afgestoken en dat supporters een rookbom lieten ontploffen na de 3-0 van Romelu Lukaku. Dat is ook de UEFA niet ontgaan en de Europese voetbalbond start een disciplinaire procedure tegen de Belgische voetbalbond. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de Disciplinaire Commissie van de UEFA de zaak zal behandelen. Een datum moet nog worden vastgelegd. De Belgische voetbalbond krijgt mogelijk een effectieve of voorwaardelijke straf. Zelf hoopt de KBVB op een waarschuwing, dat zegt Bob Madou, Hoofd Communicatie bij de voetbalbond.

Ook procedure tegen Hongarije en Portugal
Naast België opent de UEFA ook een disciplinaire procedure tegen Hongarije en Portugal. De Hongaren moeten een straf vrezen door hun supporters tijdens de match tegen IJsland. Die staken toen vuurwerk af en gooiden objecten op het veld. Op het einde van de match gingen ook enkele fans met elkaar op de vuist. De UEFA behandelt de zaak nu dinsdag, 21 juni.

Bij Portugal gaat het om een fan die vlak na de wedstrijd tegen Oostenrijk het veld betrad. Net zoals voor de Belgen moet ook voor de Portugezen nog een datum vastgelegd worden.

2 keer bekeken