COLUMN: België 3 - Ierland 0 #dtv

Na België - Ierland durft voetbalcommentator, schrijver en nieuwsgierige reporter Dirk Deferme pertinente en overbodige vragen te stellen.

Welke voetbalwaarheden hebben we geleerd? Welke zekerheden zijn er in het voetbal? Waar mogen we nooit meer aan twijfelen? Zijn er nog vragen?

Zijn er beelden van de barbecue met de vrouwen? Was het lekker?

Zijn de Ieren goed? Hoe hebben die in godsnaam in de kwalificatie vier op zes tegen het machtige Duitsland kunnen halen? Is Roy Keane een eikel?

Is A. Witsel een uitstekende voetballer? Is hij tot voor gisteren onheus behandeld? Is hij de beste zes én de beste acht die we hebben? Was hij de man van de match? Hebben we met A. Witsel (en tegen de Ieren) wel een controleur nodig?

Heb je defensieve middenvelders nodig? Tegen pakweg Spanje, Duitsland, Frankrijk, Kroatië, enz?

Is R. Lukaku een superspits? Is broederliefde mooi?

Is KDB onze beste tien?

Is J. Vertonghen een leider?

Al vaak een speler een lijnrechter aan de rechterkant van het veld langs rechts zien voorbij flitsen zoals E. Hazard?

Wat vonden we van R. Nainggolan? Beter dan M. Dembele? D. Mertens, goed ingevallen? Y. Carrasco, meegevallen? Hebben we fysieke schade opgelopen? Bidden we allemaal samen voor de enkel van Mousa?

Was T. Meunier meer dan of gewoon oké? Hebben we goed verdedigd? Heeft T. Courtois iets moeten pakken? T. Vermaelen, hoe scherp was die? Of was T. Alderweireld nog scherper?

Zetten we tegen Zweden dezelfde ploeg?

Heeft M. Wilmots het goed gedaan?

Heeft hij iets verkeerd gedaan?

Is hij een goede coach?

Hebben de spelers het gedaan?

Worden we tweede in de groep?

Worden we Europees kampioen? 

Op al deze vragen en nog veel meer, zoeken we tussen nu en woensdag een antwoord. Daarna is er de waarheid en niets dan de waarheid van de wedstrijd.

België - Zweden in het om 21u nog zonnige Nice, onze supporters zullen stralen.

4 keer gelezen