Lukaku: "Ik begon te huilen in zijn armen"

Dat voetbal emotioneel kan zijn, bewezen de broers Lukaku gisteren nog maar eens. Net na zijn eerste doelpunt tijdens de match van de Rode Duivels pakte Romelu Lukaku zijn broer Jordan stevig vast. Daarbij pinken de voetballers zelfs een traantje weg. "Ik besefte plots dat we van heel ver komen en dat we nu op het EK staan", vertelde hij achteraf tijdens een interview op de openbare omroep.

Op foto's van de innige knuffel tussen de twee broers is te zien hoe ontroerd Romelu Lukaku is. De knuffel duurde lang omdat hij in tranen was, en hij wilde niet dat iedereen dat zag. "Ik vertelde Jordan dat we van heel ver komen. Niet veel mensen weten dat, maar als kind hebben we heel moeilijke momenten meegemaakt op familiaal en financieel vlak. Ik zei tegen Jordan dat we van ver komen en dat we nu hier op het EK staan. Toen kwam alles terug en begon ik te huilen in zijn armen", vertelt Romelu Lukaku tijdens een radio-interview achteraf.

Romelu Lukaku had met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-0 overwinning van de Rode Duivels van zaterdag op het EK tegen Ierland. De stevige spits vond in minuten 48 en 61 de weg naar de netten in het Stade de Bordeaux en beschaamde het vertrouwen van bondscoach Marc Wilmots niet.

"Ik moest Romelu vertrouwen geven"
Na de zwakke prestatie van Big Rom tegen Italië twijfelde de bondscoach openlijk aan zijn spits. Verwacht werd dan ook dat Lukaku op de bank zou starten, maar hij bleef gewoon in de basiself en deed het meer dan behoorlijk. Bij zijn eerste doelpunt sprong de Everton-spits in de armen van zijn coach. "Soms moet je een beetje bluffen en dat heb ik de voorbije dagen gedaan", klonk het bij Wilmots. "Ik wilde de spelers prikkelen en hen mentaal scherp houden. Sommigen wisten al langer dat ze zouden spelen, anderen niet."

Wilmots liet zijn vlotscorende spits staan en daar was een goede reden voor. "Als ik hem nu na één slechte match op de bank zou zetten, is zijn toernooi over. Ik moest Romelu vertrouwen geven, het is belangrijk dat hij dat ook voelt. Hij heeft een erg sterke wedstrijd gespeeld en toonde zich voortdurend aanspeelbaar en beschikbaar voor de ploeg. Ik heb liever dat hij 60 of 70 minuten alles geeft dan dat hij zich wat spaart om een volledige wedstrijd aan te kunnen."

13 keer gelezen