Portugal kan weer niet winnen, CR mist penalty

Bekijk het matchverslag vanaf 38:40.

Portugal heeft opnieuw niet kunnen winnen op het EK in Frankrijk. De Portugezen, met op kop Cristiano Ronaldo, creëerden kansen bij de vleet, maar scoren lukte niet. Portugal – Oostenrijk: 0-0.

Beide ploegen hadden iets recht te zetten na hun openingswedstrijd. Portugal geraakte toen niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen IJsland en Oostenrijk ging verrassend onderuit tegen Hongarije. In het Parc des Princes was de eerste grote kans van de match al na drie minuten voor Oostenrijk. Harnik stond helemaal vrij, maar kon de bal niet binnen het doelkader koppen. Portugal nam nadien de match helemaal in handen. Onder andere Nani en Cristiano Ronaldo zorgden voor heel wat doelgevaar, maar de bal wilde er niet in. Aan de overkant van het veld had Portugal een attente Vieirinha nodig om een indraaiende vrije trap van Alaba van de lijn te halen.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een uitstekende kans voor de Oostenrijkers. De Portugese doelman Rui Patricio voorkwam de openingsgoal. Ook nu namen de Portugezen het initiatief meteen over. In zijn queeste naar een nieuwe afspraak met de geschiedenisboeken ging Cristiano Ronaldo vol voor de 1-0. Als de sterspeler zou scoren, zou hij de eerste speler ooit worden die scoort op vier verschillende EK’s. Afstandsschoten, kopkansen of vrije trappen, hij probeerde het op alle manieren, maar de bal wilde maar niet in doel.

Ronaldo mist penalty 
Iets meer dan tien minuten voor tijd werd Ronaldo neergehaald in de zestien door Hinteregger. De ref twijfelde niet en legde de bal op de stip. Ronaldo zette zich zelf achter de bal, maar trapte de penalty tegen de paal. Even later kon de Portugees scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Portugal kan zo opnieuw niet winnen en wint woensdag maar best tegen Hongarije als het zich wil plaatsen voor de volgende ronde. In groep F moet alles nog beslist worden trouwens:

  1. Hongarije 4p
  2. IJsland 2p
  3. Portugal 2p
  4. Oostenrijk 1p

Interessant voor de Belgen: als de Rode Duivels tweede eindigen in hun groep, spelen ze in de achtste finales tegen de winnaar van poule F. Op dit moment ziet het ernaar uit dat dat Hongarije wordt, al moeten de Hongaren het nog opnemen tegen Portugal. IJsland speelt zijn laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk.