Buitenlandse pers looft Rode Duivels

Na de bleke prestatie tegen Italië (0-2-verlies) rechtten de Rode Duivels de rug tegen Ierland. Dat is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. Waar ze na de nederlaag tegen de Azzurri nog bakken kritiek had op de Belgen, is ze na de winst tegen de Ieren lovend over de prestaties van de Duivels.

Beginnen doen we bij de Zweden, onze volgende tegenstander op het EK. “Nachtmerrie voor Zweden” titelt Expressen. De Zweden hoopten uiteraard op een gelijkspel, want nu moeten ze winnen, willen ze nog als tweede eindigen in groep E.

De Ierse krant The Irish Independent kopt: “Tandeloos Ierland weggeblazen door meedogenloze Belgen.” Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport kijkt eerst naar Italië zelf: “Italië wint de groep.” De Italianen zijn inderdaad al zeker van groepswinst na de 3-0-winst van België tegen Ierland. 

Ook in onze buurlanden waren ze onder de indruk van de Rode Duivels. NOS: “België overklast Ierland na rust: 3-0”. Het Algemeen Dagblad heeft het over “Ontketende Belgen” die de Ieren oprollen in tweede helft. “De Bruyne telt Ierland uit”, staat te lezen op de website van het Duitse Bild, dat “dark horse” België terug ziet komen in het toernooi. L’Equipe ziet de Rode Duivels “ontwaken” tegen de Ieren. 

 

 

7 keer gelezen