IJsland en Hongarije delen de punten

IJsland en Hongarije hebben 1-1 gelijk gespeeld in hun tweede groepswedstrijd op het EK. De IJslanders kwamen op voorsprong met een penalty voor de rust en in het slot van de match werkte Sævarsson de bal ongelukkig in eigen doel. Hongarije staat met vier punten voorlopig aan de leiding in groep F.

Hongarije verraste in de eerste groepswedstrijd door met 0-2 te winnen van Oostenrijk, terwijl IJsland ook al verrassend het Portugal van Cristiano Ronaldo op een 1-1-gelijkspel hield. In Marseille ging de meeste aandacht het eerste half uur naar de supporters. Die zorgden voor heel wat sfeer in het Stade Vélodrome, terwijl op het veld de bal vast zat op het middenveld.

Na een half uur noteerden we toch twee kansjes. Gudmondsson trapte de bal na Hongaars balverlies op pyjamadoelman Kiraly, Kleinheisler probeerde het aan de overkant met een schot dat een metertje naast waaide. Vijf minuten voor de rust greep Kiraly volledig naast de bal bij een hoekschop. In het geharrewar dat daarop volgde, zag de ref een penaltyfout. Sigthorsson zette zich achter de bal en trapte de IJslanders op voorsprong.

Na de rust gingen de Hongaren op zoek naar de gelijkmaker en ze probeerden de forcing te voeren via Dzsudzsak. De Hongaarse aanvoerder speelde echter een bleke partij. IJsland zette een goed blok, maar het bleef oppassen. Vier minuten voor tijd viel uiteindelijk de gelijkmaker. Nikolic bracht de bal laag voor doel, Sævarsson werkte die onder druk van Böde in eigen doel.

In de toegevoegde tijd kregen de IJslanders nog een vrije trap van net buiten de zestien. Sigurdsson knalde de bal op de muur en in de herneming probeerde ex-Club Bruggespeler Eidur Gudjohnsen zijn land nog de overwinning te schenken, maar zijn poging ging via enkele Hongaarse benen naast. Hongarije staat zo na twee speeldagen voorlopig aan de leiding in groep F met vier punten, IJsland heeft er twee. Later deze avond nemen Oostenrijk en Portugal het nog tegen mekaar op. 

 

4 keer gelezen