Wilmots: "feliciteer m'n spelers"

Bekijk de reactie van de bondscoach vanaf 6:47.

Bondscoach Marc Wilmots was na afloop van de 3-0 overwinning tegen Ierland uiteraard heel tevreden. “Ik feliciteer m’n spelers. We hebben de goede strategie gekozen, maar het zijn nog altijd de spelers die het moeten doen” zei Wilmots. De Rode Duivels hebben nu aan een punt tegen Zweden genoeg om de achtste finales te bereiken. “Tegen Zweden wordt het een nieuwe finale, we zijn er nog niet” aldus Wilmots.

Vooraf was er heel wat te doen over welke opstelling Wilmots zou gebruiken tegen de Ieren. “Het was de bedoeling om wat te verrassen. Maar ik denk dat het wel de juiste opstelling was.” Wilmots verraste met Dembélé en Meunier in de ploeg. “Zij hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar wel spijtig dat Moussa geblesseerd uitviel. Hopelijk is het niet te erg gesteld met hem, we hebben iedereen nodig.”

Voorin mocht Romelu Lukaku blijven staan van Marc Wilmots en die bedankte met twee doelpunten. “Als coach probeer ik vertrouwen te geven aan m’n spelers. Dat moest ik vandaag doen bij Lukaku. Hij scoorde in de voorbereiding 4 goals in 4 matchen en dan mist hij een grote kans tegen Italië. Ik wist dat als ik hem nu uit de ploeg zette, dat z’n tornooi voorbij was” zei Wilmots. “Nu heeft hij heel goed gespeeld en bovendien twee keer gescoord.”

Marc Wilmots kwam ook nog even terug op de kritiek die er kwam na de wedstrijd tegen Italië. “Je bent 4 jaar succesvol, dan verlies je 1 keer en plots is alles weg. Zo manipuleer je het publiek en breng je hen op verkeerde gedachten. Al dat negatieve interesseert me niet. Ik heb plezier in m’n job en probeer ervoor te zorgen dat het publiek fier kan zijn op ons.” Dat laatste is alvast goed gelukt.