Dossier EK 2016

MPH: "ga Meunier proficiat wensen"

Opvallende toeschouwer in het Nouveau Stade de Bordeaux was Club Brugge-coach Michel Preud’homme. “We moesten gewoon het eerste doelpunt maken. Daarna stond er maar één ploeg op het veld” zei Preud’homme. Thomas Meunier, rechtsachter bij Club Brugge, gaf de assist voor de 2-0 en dat stemde Preud’homme tevreden. “Ik ga hem zeker proficiat wensen” lachte hij.

“In de eerste helft hadden we het wat moeilijk” zag ook Preud’homme. “We vonden de oplossing niet door een goede organisatie van Ierland.” Na de 1-0 van Lukaku speelden de Rode Duivels bevrijd. Preud’homme vindt het wel moeilijk om in te schatten hoe ver de Duivels kunnen geraken. “We moeten ons nu eerst kwalificeren. Dan zien we wel tegen wie we dan uitkomen. We mogen ook niet te snel dromen” waarschuwt Preud’homme. “Je hebt toppers als Spanje en Duitsland, en ook nog Frankrijk & Kroatië. We maken zeker kans, maar je mag die landen zeker niet vergeten.”

Onze man in Bordeaux vroeg Preud’homme ook nog of hij ooit nog bondscoach zal worden. Daarop antwoordde hij glimlachend: “Michel Preud’homme is trainer van Club Brugge.”