Lukaku: "Goals voor moeder en ploegmaats"

Met twee doelpunten tegen Ierland gaf Romelu Lukaku alle criticasters lik op stuk. Toch zat de spits niet met revanchegevoelens: “Ik draag mijn doelpunten op aan mijn moeder en mijn ploegmaats. Het belangrijkste voor mij is dat de ploeg wint. Op het einde wil ik gewoon die trofee in de lucht steken.”

Na zijn mindere wedstrijd tegen Italië bestonden er wat twijfels over de basisplek van Romelu. Toch liet bondscoach Marc Wilmots hem starten tegen de Ieren. “De druk viel wel mee”, zegt Lukaku in een eerste reactie. “Ik weet dat ik een goed seizoen en goede voorbereiding heb gehad. Twee dagen geleden hebben we ook een teammeeting gehad en heeft iedereen zijn zegje kunnen doen. We hebben als ploeg goed geantwoord. We hebben gedaan wat we moesten doen. Nu op naar de volgende wedstrijd.”

Romelu Lukaku bracht de Belgen vlak na de rust op een 1-0-voorsprong tegen Ierland. Big Rom sprintte naar de bank. Daar viel hij eerst in de armen van de bondscoach, maar liep meteen door naar zijn broer Jordan. In de zeventigste minuut scoorde hij nog een tweede keer op aangeven van Hazard en zette zo de eindstand op het scorebord: 3-0.

3 keer gelezen