Italië plaatst zich voor achtste finale

Bekijk het matchverslag vanaf 43:05

Italië heeft zich als tweede land geplaatst voor de achtste finales op het EK. De Italianen wonnen met 1-0 van Zweden dankzij een doelpunt van Eder in de 87e minuut. Lange tijd leek de wedstrijd op een doelpuntenloos gelijkspel af te stevenen, maar Eder bezorgde de Italianen in het slot alsnog het delirium. Als de Rode Duivels morgen winnen van Ierland staat België op een tweede plaats in groep E. De opdracht is duidelijk voor Hazard en co.

In de eerste helft viel er opnieuw bijzonder weinig te beleven. Er wel welgeteld één keer op doel getrapt: een slap schot van Florenzi belandde in de handen van de Zweedse doelman Isaksson. De tweede helft bracht niet veel beterschap. Ibrahimovic kon zich niet doorzetten en pas in de slotfase kwamen er enkele kansen. Parolo kopte een voorzet van Giaccherini op de lat.

Net wanneer iedereen tevreden leek met een puntendeling ontbond Eder z’n duivels. De genaturaliseerde Braziliaan dribbelde een drietal verdedigers voorbij en krulde de bal mooi in de verste hoek: 1-0 en Italië zeker van de achtste finales op het EK.