Wilmots: "Wellicht nieuwe namen aan aftrap"

Bondscoach Marc Wilmots heeft in Bordeaux z’n laatste persconferentie gegeven voor de wedstrijd van zaterdag tegen Ierland. “We hebben spelers nodig die snel tussen de lijnen kunnen spelen. We mogen niet meegaan in het spel van Ierland. We moeten de bal snel laten rondgaan.” De bondscoach zei ook dat hij enkele nieuwe namen aan de aftrap zal brengen tegen de Ieren.

“Ierland speelt in een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Dat betekent dat we vooral op de flanken meer ruimte gaan hebben” zei Wilmots. “Dat betekent niet dat we met z’n allen naar voor moeten. We moeten het juiste evenwicht vinden.” Over de opstelling zelf liet Wilmots niet in z’n kaarten kijken. Er zullen wel enkele nieuwe spelers aan de aftrap staan (wellicht Meunier op rechtsachter), maar namen noemde de bondscoach niet.

“Ik weet dat de pers een overwinning van ons verwacht en we gaan er dan ook alles aan doen om te winnen.” Wilmots had het ook nog even over de wedstrijd tegen Italië. “Ik kan de spelers niet verwijten qua inzet. Maar je ziet wel dat sommige ploegen (zoals Italië en Argentinië) sneller een professionele fout kunnen maken. Dat zit niet in ons DNA, op dat vlak zijn we nog wat te braaf.”

 

2 keer bekeken