UEFA niet tevreden over 3 velden

De Europese voetbalbond UEFA is niet te spreken over de staat van de grasmat op drie speelvelden op het EK. Dat liet tornooidirecteur Martin Kallen weten. De grootste problemen zijn er volgende de UEFA in het Stade Vélodrome in Marseillen, het Stade de France in Saint-Denis en het Stade Pierre Mauroy in Lille.

“We kunnen niet tevreden zijn over sommige velden” gaf Kallen toe. “Maar we doen ons best om ze in een betere staat te krijgen.” De Franse bondscoach Didier Deschamps was na de gewonnen wedstrijd tegen Albanië (2-0) niet te spreken over de staat van het veld in Marseille. Deschamps noemde het “een ramp.”

Volgens UEFA is de slechte staat van enkele velden te wijten aan een samenloop van omstandigheden. De hevige regenbuien van de laatste dagen verhinderen dat de graszoden zich degelijk vasthechten aan de grond. Maar daarnaast wordt er ook met de vinger gewezen naar niet-sportactiviteiten die plaatsvonden in de stadions. Zo gaf de Australische hardrockband AC/DC vorige maand nog een concert in het stadion van Marseille.

Als de veldproblemen blijven aanslepen, zou het kunnen dat de UEFA beslist om de grasmatten gewoon te vervangen. “Maar dat is echt de allerlaatste optie” besloot Kallen.