Duitsland raakt niet door Poolse muur

Bekijk de beelden vanaf 33:15.

Wereldkampioen Duitsland is in zijn tweede groepswedstrijd op dit EK niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen buurland Polen. De Mannschaft slaagde er niet in de Poolse muur te slopen en staat nu samen met de Polen aan de leiding in groep C met vier punten. Dat is er een meer dan Noord-Ierland.

Het historisch altijd geladen duel tussen Duitsland en Polen was voor de Duitsers vandaag nog extra speciaal. De Mannschaft speelde voor het eerst sinds de aanslagen in Parijs van 13 november opnieuw in het Stade de France. Tegen de Polen nam Duitsland de match meteen in handen, wat na vier minuten resulteerde in een eerste kansje. Draxler bracht de bal voor doel, Götze kopte over. De Polen trokken een dubbele muur op en gaven amper ruimte weg. De eerste helft werd zo een tactisch steekspel met weinig tot geen doelkansen.

De tweede helft begon meteen met de beste kans van de match tot dan toe. Grosicki bracht de bal perfect voor doel, Milik kon er niet goed bij en duwde naast. Duitsland reageerde met een schot van Götze recht op doelman Fabianski.

Even leken we af te stevenen op eenzelfde wedstrijdbeeld van voor de rust, maar doordat beide teams iets meer ruimte weggaven, kregen we toch enkele doelkansen. Na een ingestudeerd nummertje met Lewandowski schoot Milik een vrije trap in het zijnet. Tien minuten later trapte diezelfde Milik volledig naast de bal bij een uitgelezen kans voor de Polen. Ook Duitsland kwam een paar keer in de buurt van het Poolse doel. Een afstandsschot van Toni Kroos zoefde over en Mezut Özil was nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn poging werd door Fabianski uit doel gehouden. 

Duitsland en Polen delen zo de buit na een teleurstellende topper. Meteen ook de eerste brilscore op dit EK. In de stand hebben beide teams vier punten. Noord-Ierland is derde met drie stuks, Oekraïne staat laatste in groep C zonder punten.

Stand groep C: 

  1. Duitsland, 4 p
  2. Polen, 4 p
  3. Noord-Ierland, 3 p
  4. Oekraïne, 0 p