Dossier EK 2016

Jordan Lukaku: "Ik kan een wapen zijn"

“Mijn backs moeten meer aanvallen en naar voren spelen.” Dat zijn de woorden van bondscoach Marc Wilmots. Een speler die geheel in dat plaatje past, is Jordan Lukaku. Maar de jongere broer van Romelu is geen basisspeler bij de nationale ploeg.

De jongste van de Lukaku-broers kan nochtans enkele goed statistieken voorleggen. In de oefenwedstrijden tegen Portugal en Zwitserland was hij twee keer goed voor een beslissende assist. “Dat is mooi voor mijn statistieken en ik kan inderdaad een wapen zijn. Ik denk dat de coach eraan twijfelt om mij te laten spelen, omdat ik mij tegen Noorwegen twee keer heb laten verrassen. Ik probeer hem op training elke dag te overtuigen om mij te laten spelen. Als hij mij nodig heeft, zal ik er staan.”

Twijfels over Romelu
Marc Wilmots twijfelt niet alleen aan Jordan, ook de basisplek van Romelu stelde hij woensdag in vraag. “Romelu was goed op dreef bij de nationale ploeg", vertelt Jordan. "Hij heeft er vier wedstrijden op rij gescoord. Tegen Italië was hij iemand waarop iedereen rekende, maar hij had jammer genoeg een mindere dag. We zullen wel zien hoe hij reageert."