Invallers zorgen voor winst Engeland

Bekijk het matchverslag vanaf 41:00.

Engeland heeft in zijn tweede groepswedstrijd kleine buur Wales met 2-1 opzij gezet. De Engelsen kwamen op achterstand voor de rust, maar invallers Jamie Vardy en Daniel Sturridge bezorgden The Three Lions na de pauze de overwinning.

In de 102e confrontatie tussen Engeland en Wales eisten de Engelsen meteen de bal op, Wales zette een goed blok. Toch kwam Engeland na zeven minuten bijna op voorsprong. Lallana vond Sterling voor doel, maar de aanvaller van zeventig miljoen duwde de bal ietwat onbegrijpelijk over. Twintig minuten later verlengde Cahill een vrije trap van Rooney recht op doelman Hennessey.

Een kwartier voor de rust schreeuwden de Engelsen voor een strafschop. Ben Davies kreeg de bal tegen zijn hand in de Engelse zestien, maar scheidsrechter Brych vond dat onvrijwillig. Aan de overkant van het veld zette Gareth Bale zich klaar voor een vrije trap. De sterspeler van Real Madrid joeg de bal vanop zo’n 35 meter over de Engelse muur, Joe Hart hielp hem een handje en duwde de bal in doel. 0-1 voor Wales bij de rust.

Gouden wissels
Engels bondscoach Roy Hodgson greep in bij de rust en bracht Jamie Vardy en Daniel Sturridge voor Kane en Sterling. Die wissels hadden meteen hun effect. Sturridge bracht de bal voor doel en via Welshman Williams kwam die tot bij Vardy. De spits van Leicester City liet die kans niet liggen en trapte de gelijkmaker in doel.

De Engelse druk hield aan, maar echte kansen kwamen daar niet meer uit voort. In de toegevoegde tijd vond Engeland toch nog een klein gaatje in het Welshe blok. Daniel Sturridge ontpopte zich tot held van de natie met zijn late winning goal. 

Stand groep B:
Met nog een speeldag te gaan in de groepsfase leidt Engeland in groep B met vier punten. Dat is er een meer dan Slovakije en Wales. Rusland is laatste met één punt. 

  1. Engeland, 4 p
  2. Wales, 3 p
  3. Slovakije, 3 p
  4. Rusland, 1 p