Oef! Hazard en KDB trainen weer mee

Goed nieuws vanuit het kamp van de Rode Duivels twee dagen voor de confrontatie met Ierland. Bondscoach Marc Wilmots kan op een volledig fitte kern rekenen. Ook Hazard en De Bruyne zijn hersteld van hun lichte blessures en trainden mee met de groep.

De training van de Duivels was er een achter gesloten deuren. Geen pottenkijkers dus en daardoor moeten we het doen met de uitleg van de coach. “Na de opwarming heb ik drie wedstrijdjes van elf tegen elf laten spelen, die elk tien minuten duurden. We speelden in hetzelfde systeem, maar wel met andere spelers. Ik heb vandaag vooral veel gekeken, geanalyseerd en beoordeeld. Iedereen was heel scherp.”

Eden Hazard en Kevin De Bruyne kampten de voorbije dagen met lichte blessures aan de lies en hamstrings, maar trainden donderdag weer voluit mee. "Eden was heel goed op training en liet enkele acties van wereldklasse zien. Kevin van zijn kant doseerde wat en beperkte het trappen op doel. Nu is het wachten of ze eventueel een reactie krijgen."

"Heb met Romelu gepraat"
Naar de basisploeg voor zaterdag tegen Ierland is het voorlopig nog gissen. Woensdag leek Marc Wilmots de nummer één-positie van Romelu Lukaku in twijfel te trekken. De twee hebben er ondertussen met mekaar over gepraat. "We zijn hier met 23, statuten tellen niet. Iedereen moet het gevoel hebben dat hij een kans heeft. Zo heb ik meteen na de training nog met Romelu (Lukaku) gepraat. Hij trainde erg gretig en goed en zei me 'coach, het maakt niet uit wie er speelt, we moeten als ploeg doorstoten'. Als iedereen zo denkt, is het goed", aldus de bondscoach.