Griezmann verlost Frankrijk in extra tijd

Gastland Frankrijk heeft nipt puntenverlies vermeden in zijn tweede groepswedstrijd op het EK. Invaller Antoine Griezmann verloste Les Bleus in de toegevoegde tijd en in de allerlaatste minuut maakte Dimitri Payet er nog 2-0 van. De Fransen zijn zo als eerste team zeker van de volgende ronde.

Didier Deschamps gunde zijn sterkhouders Paul Pogba en Antoine Griezmann wat rust vandaag. Martial en Coman waren hun vervangers, maar vooral die eerste kende geen al te beste avond. Les Bleus geraakten in de eerste helft geen enkele keer door het Albanese blok. Albanië kwam op zijn beurt nooit in de problemen en kwam via met een vrije trap van Memusaj nog het dichtst bij het doel.

Na een inspiratieloze eerste helft greep Didier Deschamps meteen in: Anthony Martial mocht binnen blijven, Paul Pogba kwam in zijn plaats. Toch was de eerste grote kans van de match voor Albanië. Hysaj leverde een uitstekende voorzet aan Memushaj, de 29-jarige aanvaller duwde de bal tegen de paal. Daarna nam Frankrijk de wedstrijd in handen. Giroud kreeg enkele kansen op de openingstreffer en ook Pogba was een keertje in de buurt van de 1-0.

De Fransen bleven druk zetten, maar de Albanezen kraakten niet. Tot in de toegevoegde tijd. Een voorzet van Rami belandde bij de vrijstaande Griezmann en de invaller kopte de verlossende 1-0 in doel. In de allerlaatste minuut maakte Dimitri er nog 2-0 van, zijn tweede doelpunt van het toernooi. Met nog één groepswedstrijd te gaan, is Frankrijk zeker van de kwalificatie voor de volgende ronde. 

 

2 keer gelezen