Frankrijk: "Regels voor iedereen gelijk"

Voor de Russische voetbalsupporters gelden dezelfde regels als voor de andere en de Franse justitie zal hen op dezelfde manier behandelen. Dit heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault vandaag gezegd.

"Wat ook hun nationaliteit is, of ze nu Russen zijn, of Fransen, of Britten, Duitsers, allen die komen, zij komen voor het voetbalfeest", zei de bewindsman bij een bezoek aan Brandenburg an der Havel in Duitsland.

"Het geldt voor de Russen, de Britten dat de Franse justitie hen gelijkwaardig behandelt. En de meerderheid gedraagt zich vreedzaam, waardig, met liefde voor de sport. Jammer genoeg misdragen sommigen zich, en lenen zij zich om uiteenlopende redenen aan geweld dat wij niet kunnen aanvaarden." "Het gaat er niet om te polemiseren, het gaat er niet om iemand en een land in het bijzonder met de vinger te wijzen", beklemtoonde Ayrault.

De Russische supporters worden "behandeld in respect voor de wetten van ons land, gelijkwaardig. Dat wil zeggen een einde maken aan dit onaanvaardbaar geweld en de betrokkenen voor de justitie te brengen. Ik herhaal het nog eens: in respect voor onze wetten zoals (ook) de internationale wetten", zei het hoofd van de Franse diplomatie.

Foto: Archief