Zwitserland geraakt niet voorbij Roemenië

Zwitserland is in zijn tweede groepswedstrijd op het EK niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Roemenië. In een aangename wedstrijd kwamen de Roemenen op voorsprong met een penalty, de Zwitsers konden na de rust verdiend gelijk maken.

De Zwitsers namen de wedstrijd meteen in handen en al na zes minuten had Seferovic de 0-1 aan de voet. Zijn poging ging een metertje naast. Diezelfde Seferovic kreeg tien minuten later opnieuw een uitgelezen op de openingsgoal, dit keer trapte hij de bal recht op de Roemeense doelman. Na achttien minuten trok Lichtsteiner aan het truitje van Chipciu. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal meteen op de stip. Stancu zette de elfmeter perfect om en bracht Roemenië zo tegen de gang van het spel in op voorsprong.

Zwitserland reageerde meteen via Schär – zijn afstandsschot werd door de Roemeense goalie uit doel gehouden – maar moest daarna toch even bekomen. Roemenië verdubbelde bijna de voorsprong, maar de poging van Sapunaru eindigde op de paal.

Na de rust namen de Zwitsers het heft weer in handen en dat resulteerde iets voor het uur in de verdiende gelijkmaker. De “bezoekers” behielden het overwicht, maar scoren lukte niet meer. Zwitserland slaagt er zo niet in zes op zes te halen, Roemenië pakt zijn eerste punt op dit EK. 

2 keer gelezen