Slovakije zet Rusland opzij met 1-2

Bekijk het matchverslag vanaf 39:50.

Slovakije heeft zijn tweede groepswedstrijd op het EK gewonnen met 1-2 van Rusland. Twee knappe goals van Weiss en Hamsik lagen aan de basis van de overwinning. De Slovaken komen voorlopig mee aan de leiding te staan in groep B met drie punten, Rusland is laatste.

Na de nederlaag tegen Wales in haar openingswedstrijd op dit EK, begon Slovakije onder druk aan de match tegen Rusland. De Slovaken startten goed, maar Rusland nam de wedstrijd stilletjes aan volledig in handen. Het was wachten op een Russisch doelpunt, maar dat kwam er niet.

Wel viel de goal aan de overkant van het veld, waar Weiss eerst twee verdedigers in de wind zette en nadien de bal in de verste hoek binnen trapte. Nog voor de rust verdubbelde Hamsik de score voor Slovakije. Na een kort genomen hoekschop pakte de ploegmaat van Dries Mertens bij Napoli uit met een hard en mooi schot. Via de binnenkant van de paal belandde de 0-2 in doel.

De tweede helft was er een om snel te vergeten, tot tien minuten voor tijd. Na een mooie Russische combinatie kwam de bal tot bij Glushakov, die de aansluitingstreffer voorbij doelman Kozacik kopte. Rusland vond nieuwe energie en dreigde enkele keren in het strafschopgebied van Slovakije, maar scoren lukte niet meer. Voor Rusland wordt de laatste groepswedstrijd tegen Wales er een van alles of niets.