Wilmots twijfelt aan Lukaku

We zijn één wedstrijd ver op het EK, maar Romelu Lukaku is al niet meer zeker van zijn plek in de basis. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten verstaan op zijn persconferentie. “Ik heb verschillende types van spitsen. Ik ga kijken welk type het best past tegen Ierland. Ik moet er nog over nadenken.”

Voor de start van het Europees kampioenschap was het heel duidelijk voor Wilmots: Romelu Lukaku was zijn keuze nummer één in de spits. Lukaku zelf zette die keuze ook kracht bij door in de voorbereidingswedstrijden telkens zijn goaltje mee te pikken, maar tijdens de eerste wedstrijd op het EK zelf, liep het mis. Lukaku kende een offday en miste een reuzekans op de gelijkmaker tegen Italië.

“Hij kan meer bewegen en druk op de tegenstander zetten”, vertelt Wilmots. “Ik heb die spits van Roemenië gezien, die zet voortdurend druk. Romelu wacht misschien te lang op een bal in de diepte. Maar als hij zou scoren tegen Italië, zou iedereen wel recht springen. Dus niet alles is negatief.”

Niet alles is negatief, maar toch is het lang niet zeker dat Lukaku ook in de basis start tegen Ierland. Mogelijk krijgen Michy Batshuayi, Christian Benteke of Divock Origi hun kans. “Ik heb verschillende types van spitsen. Ik ga kijken welk type het best past tegen Ierland.”