Dossier EK 2016

"Gelukkig gebeurde dit in eerste match"

De nederlaag tegen Italië is niet meteen een ramp. Dat vindt Simon Mignolet, tweede doelman bij de Rode Duivels. “Het gebeurde gelukkig in de eerste wedstrijd van het toernooi. Als het in de volgende ronde zou gebeuren, lig je er meteen uit. Nu kunnen we uit die nederlaag leren en ervoor zorgen dat we naar de volgende ronde gaan."

Zoals iedereen ondertussen wel al weet is België met een serieuze domper aan het EK begonnen. Tegen Ierland, zaterdag in Bordeaux, moeten de Rode Duivels winnen om kans te blijven maken op de volgende ronde. Die match zal helemaal anders worden als tegen Italië, aldus Mignolet. “Zij hebben andere kwaliteiten. Ze zijn vooral gevaarlijk op de counter en hebben een hecht blok. Ik denk dat we individueel kwaliteit en klasse genoeg hebben om die match te winnen."

Tweede doelman
Ondanks het feit dat Simon Mignolet een topkeeper is, heeft hij de pech dat er bij België nog een andere topkeeper speelt, namelijk Thibaut Courtois. Mignolet moet zich tevreden stellen met een plek op de bank, maar doet er alles aan om scherp te blijven voor wanneer hij toch moet invallen. “In het voetbal kan het heel snel gaan. Ik probeer me op training scherp te houden voor als dat moment er komt, dat ik er dan ook sta.”