Dossier EK 2016

Houden Russische hooligans zich gedeisd?

Op het EK in Rijsel is het gisteravond en vannacht opnieuw tot rellen gekomen met Russische en Britse hooligans. Rusland speelt om 15 uur zijn tweede wedstrijd. Groot-Brittannië speelt morgen tegen Wales. De supportersgroepen zitten dus allemaal in Rijsel en zijn gisteravond al in de clinch gegaan. Vooral de Russen spelen met vuur, want de UEFA heeft al gedreigd dat ze uit het EK vliegen als ze nog eens gewelddadig worden.

“Maar dat geldt alleen in het geval dat ze rel zouden schoppen in de stadions, want daar heeft de UEFA het voor het zeggen. Als er gevochten wordt tussen individuen of in het centrum van de stad, dan is dat niet de bevoegdheid en de verantwoordelijkheid van de Europese voetbalbond”, aldus VTM NIEUWS-journalist Thomas Van Hemeledonck.

In vergelijking met de zware rellen van zaterdag in Marseille, bleef het al bij al beperkt. De politie is ook voorbereid: 4.000 agenten zijn ingezet en er is een verbod op alcoholverkoop. Dat lijkt voorlopig te volstaan, want vanmorgen in Rijsel is van supportersgeweld niets te merken.