Hongarije wint tegen buur Oostenrijk

De Hongaren hebben de openingswedstrijd tegen buur Oostenrijk gewonnen met 0-2. Adam Szalai en Zoltan Stieber zorgden voor het Hongaars volksfeest. Het was bovendien de 137e confrontatie tussen beide landen, wat het meeste is in Europa.

Amper 26 seconden hadden de Oostenrijkers nodig om voor het eerste gevaar te zorgen. David Alaba trapte meteen op de paal. Twee minuten later zorgde Balazs Dzsudzsak met een waarschuwingsschot voor het eerste gevaar bij Hongarije. Beide ploegen wisten niet goed wat te doen met de bal waardoor er veel afval was in het spel. Toch was het Oostenrijk die de beste kansen kreeg. Gabor Kiraly, de oudste speler ooit op een EK, pakte uit met een goede redding op een schot van Junuzovic. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kon Harnik een voorzet van Arnautovic net niet binnentikken, 0-0 aan de rust.

In de tweede helft kwamen beide ploegen langzaam maar zeker los. Oostenrijker Almer haalde een pegel van Dzsudszak vanonder de lat. Net na het uur was het dan wel raak voor de Hongaren. Szalai rondde een mooi opgezette aanval af, 0-1. Kort nadien kreeg Dragovic zijn tweede geel en dus moest Oostenrijk nog een halfuur verder met 10 man. In de slotfase maakte Stieber het bevrijdende doelpunt, 0-2.

Straks om 21u spelen Portugal en Ijsland det tweede match in groep F.

2 keer gelezen