Wilmots: "4 jaar lof en nu ben ik niets meer?"

Bondscoach Marc Wilmots heeft gereageerd op de zware kritiek na de 2-0 nederlaag tegen Italië. “Ik heb vier jaar lang lof gekregen van de pers. Nu één wedstrijd niet, ik vind de kritiek wat gemakkelijk. Ik vind dat het plan niet verkeerd was. Ik vind dat een gelijkspel zeker verdiend was. Dat zou normaal geweest zijn. We hebben twee kansen gehad om 1-1 te maken. Tegen Italië gaan we ook geen tien kansen creëren” zei de bondscoach.

De kritiek op de bondscoach leek van alle kanten te komen, maar die bijt van zich af. "L'équipe schreef dat het een mooie wedstrijd was. Ik heb nog alles geprobeerd en ben zelf met 3 achterin gaan spelen. Maar jammer genoeg is het deze keer niet gelukt om de scheve situatie recht te zetten." 

"Ik wil de fans gelukkig maken" zei Wilmots. "Het is een plezier om deze ploeg te coachen. Ik kan enkel zeggen dat we misschien een veldslag verloren hebben, maar nog niet de oorlog." Wilmots blijft benadrukken dat hij de Duivels een sterk eerste halfuur zag spelen. "Maar dan kreeg je één lange bal die normaal geen problemen mag opleveren. Jammer genoeg gebeurde dat toch."

Tegen Ierland mogen de Rode Duivels absoluut niet verliezen, willen ze kans blijven maken op de achtste finales. "Tegen Ierland zal het misschien met twee andere spelers zijn" zei Wilmots. "We zullen ook het spel moeten maken, maar we zullen geduldig moeten zijn." Wilmots gaf ook nog mee dat Eden Hazard en Kevin De Bruyne sukkelen met kleine blessures. "Zij blijven twee dagen aan de kant" met het oog op Ierland.