Rusland krijgt voorwaardelijke schorsing EK

De UEFA legt Rusland een voorwaardelijke diskwalificatie en een boete van 150.000 euro op na de incidenten in het Stade Vélodrome tegen Engeland. Dat maakte de UEFA daarnet bekend. De UEFA kan enkel een sanctie opleggen voor incidenten in het stadion. De rellen tussen Engelse en Russische fans buiten het stadion vallen onder de bevoegdheid van de Franse overheid.

De voorwaardelijke diskwalificatie zal worden omgezet in een echte uitsluiting indien er tijdens dit EK nog incidenten van dezelfde aard zouden gebeuren in een stadion tijdens wedstrijden van Rusland. De Russische voetbalbond zal de sanctie niet aanvechten. Dat bevestigde minister van Sport Vitali Mutko. "We zullen de beslissing die UEFA genomen heeft respecteren."

Op 11 juni gingen Russische hooligans zwaar over de schreef na de wedstrijd tegen Engeland (1-1). Er werden vuurpijlen afgestoken in het Stade Vélodrome en na het laatste fluitsignaal drongen Russische fans de Engelse supportersvakken binnen en vielen ze de Engelsen aan. Woensdag speelt Rusland z'n tweede groepswedstrijd in Lille tegen Slowakije.