Internationale pers scherp voor Duivels

Niet alleen de Belgische, maar ook de internationale pers was scherp voor de Rode Duivels na de 0-2 nederlaag op het EK tegen Italië. “De prestatie van de Belgische verdediging was zorgwekkend” zag de Britse openbare omroep BBC. In Nederland kopte de Telegraaf: “Dreun voor Duivels”. De Italiaanse pers kan dan weer z’n geluk niet op. “Een heroïsch Italië, België knock-out” schreef de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

“In werkelijkheid zijn er geen tien plaatsen verschil tussen België en Italië, zoals dat op de FIFA-ranking wel het geval is. Beter kon ons tornooi niet starten. Droom Italië, droom” was Gazzetta dello Sport enthousiast. De Corriero dello Sport verwoorde het als volgt. “Wat een start voor de Azzuri. Wij zijn nummer één.” “Zo maak je ons gelukkig” was dan weer het besluit van Tuttosport.

Voor de Engelse Daily Mail “blijft het wachten tot de Belgische gouden generatie schittert. Er ontbreekt iets in het elftal van Marc Wilmots.” The Mirror was nog harder voor de bondscoach: “Wilmots is, om het nog vriendelijk te zeggen, een beperkte coach. De Franse sportkrant L’équipe had het over een “verrassend en aantrekkelijk Italië, wiens 3-5-2 opstelling het Belgische middenveld in de kiem smoorde. Vooral De Bruyne speelde afschuwelijk.”

Ook in de Spaanse pers was aandacht voor de Duivels. “België heeft ons teleurgesteld” aldus AS. “Italië prikte door de ballon van de Duivels, die evenveel talent hebben als ze een plan missen. Conte verpletterde Wilmots op tactisch vlak.”

Ook de Belgische pers was scherp voor de prestatie van de Duivels. “Wat nu coach?” kopte Het Nieuwsblad en “Tijd voor bezinning” was het besluit van Het Laatste Nieuws. 

 

4 keer gelezen